Duża sala mieszcząca:
- UKŁAD TEATRALNY – 120 osób
- UKŁAD PODKOWA – 48 osób
- UKŁAD KLASOWY – 88 osób
- UKŁAD BANKIETOWY – 100 osób
Jadłospis weselny – propozycja 1
Zupa
♦ Rosół z makaronem gotowany na 3 gatunkach mięsa
Mięsa:
♦ Pieczeń wieprzowa z szynki
♦ Rolady nadziewane po śląsku
♦ Żeberka duszone we własnym sosie
♦ Medaliony z drobiu w sosie kurkowym
♦ Kotlety schabowe panierowane
♦ Nadziewane pałeczki drobiowe
♦ Karczek faszerowany grzybami
Sosy gorące do mięs:
♦ Sos pieczeniowy
♦ Sos grzybowy z prawdziwków
♦ Sos beszamelowy
♦ Sos kurkowy
Dodatki:
♦ Ziemniaki gotowane
♦ Kluski śląskie
♦ Kluski ciemne ( pyzy)
Surówki i jarzyny gotowane na ciepło:
♦ Kapusta czerwona
♦ Kapusta biała
♦ Buraczki
♦ Kapusta z boczkiem i pomidorami
♦ Kapusta zasmażana
♦ Marchewka z chrzanem
Desery:
kawa, herbata, tort, ciasta, lody waniliowe z wiśniami i bitą śmietaną serwowane w pucharkach, owoce różne podane na paterach.
Zakąski zimne:
różnego rodzaju wędliny i mięsa i szynki wędzone , kurczak nadziewany wcześniej wyluzowany, boczek pieczony zawijany, tatar wołowy, dwa rodzaje śledzików, pasztet z dzika ze słoninką wędzoną, sałatka makaronowa, sałatka australijska z kurczakiem, sałatka jarzynowa, tymbaliki drobiowe, przepyszna ryba po grecku, jajeczka w sosie tatarskim z kawiorem.
Jako dodatki do zakąski polecamy:
ćwikłę z chrzanem, ogórki konserwowe, chrzan, pomidory i ogórki świeże, pikle, oliwki, pikle, grzybki marynowane.
Zimne sosy, tzw dipy, do mięs i wędlin:
sos chrzanowy , sos tatarski, sos śmietanowo – jogurtowy
z dodatkiem czosnku, szczypiorkowy, śmietankowo – pomidorowy
z nutką papryki
KOLACJA I
♦ Roladki nadziewane drobiowe
♦ Steki z indyka z ananasem lub z brzoskwinią
♦ Pulpeciki w sosie białym szczypiorkowym lub koperkowym
♦ Kotlet schabowy z pieczarkami, papryką, zapieczony z serem mozzarellą
♦ Golonka duszona w warzywach ( wcześniej macerowana) we własnym sosie
Jako dodatki proponujemy:
ziemniaki podsmażone z cebulką i boczkiem oraz frytki, a także surówkę
z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką w sosie winegret, warzywa zielone
KOLACJA II
Bogracz lub gulasz po węgiersku lub bigos z pieczywem
KOLACJA III
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Jako dodatkowe opcje proponujemy:
Pieczonego prosiaka lub dzika nadziewanego kaszą gryczaną.
W koszt wesela mogą być wliczone napoje gorące: kawa, herbata oraz napoje chłodzące: soki owocowe, woda mineralna, fanta, cola, także szampan na przywitanie.Przedstawione jadłospisy są tylko propozycjami i mogą podlegać rozmaitym zmianom po wspólnym
z Państwem uzgodnieniu. Gościom weselnym proponujemy specjalne promocyjne noclegi w naszym hotelu.Państwu młodym oferujemy na noc poślubną darmowy apartament z łazienką wyposażoną w wannę z hydromasażem.
Żądnych mocnych wrażeń zapraszamy do krytej strzelnicy bojowej na których czekają: rewolwery, pistolety, karabiny, strzelba i inne. |
|
Sala wyposażona jest m.in.:
- rzutnik
- rozwijany elektrycznie duży ekran
- dostęp do internetu
- nagłośnienie
Jadłospis weselny – propozycja 2
Zupy:
♦ Rosół z makaronem gotowany na kilku gatunkach mięsa
♦ Rosół z makaronem i mięsnymi pulpecikami
Mięsa:
♦ Kaczka nadziewana jabłkami
♦ Rolada po śląsku
♦ Kotlet schabowy panierowany
♦ Karczek grillowany z musztarda francuską
♦ Kotlet de volaille
♦ Pierś indyka nadziewana kurkami
♦ Golonka macerowana, a potem duszona z warzywami w sosie własnym
Dodatki:
♦ Ziemniaki puree
♦ Kluski śląskie
♦ Kluski ciemne ( pyzy)
Sosy gorące do pieczystego:
♦ Sos biały z kurkami
♦ Sos pieczeniowy
♦ Sos chrzanowy
♦ Sos grzybowy z borowików
♦ Sos śmietankowy z dodatkiem czosnku
Surówki oraz jarzyny gotowane:
♦ Kapusta czerwona z rodzynkami podana na ciepło
♦ Kapusta biała zasmażana z cebulką i boczkiem
♦ Buraczki czerwone
♦ Szpinak podbity śmietanka z nutką czosnku
♦ Marchewka z dodatkiem mandarynek
♦ Surówka z kapusty pekińskiej
Desery:
herbata i kawa, tort i ciasta różne, lody waniliowe
z owocami, bitą śmietaną i czekoladą podane w pucharkach, różne owoce na paterach.
Zakąski zimne:
mięsa, wędliny i szynki wędzone różnego rodzaju, kaczka nadziewana w migdałach, luzowany nadziewany kurczak, rożki z szynki wypełnione chrzanem, tatar wołowy, dwa rodzaje śledzików, pasztet z dzika z wędzoną słoninką, pieczeń rzymska własnego wyrobu, naprawdę dobra ryba po grecku, sałatka jarzynowa, sałatka australijska z dodatkiem kurczaka, sałatka makaronowa, jajka w sosie tatarskim z kawiorem, łosoś
w galarecie, tymbaliki drobiowe, sałatka z kurczaka z kaparami, grzybki oraz pikle i ogórki marynowane, warzywa sezonowe (ogórki, pomidory, brokuły , kalafiory, fasolka szparagowa itp.), chrzan, ćwikła z chrzanem
Zimne sosy, tzw dipy, do mięs i wędlin:
sos tatarski, sos czosnkowy, sos śmietankowy pikantny, sos śmietankowo – pomidorowy lekko pikantny
KOLACJA I
♦ Roladki drobiowe panierowane ( jaskółcze gniazda)
♦ Szaszłyk wieprzowy lub drobiowy z dipem czosnkowym lub chrzanowym
♦ Medalioniki ze schabu w sosie kurkowym
♦ Pulpeciki w sosie białym szczypiorkowym
Jako dodatki polecamy:
ziemniaki podsmażane z cebulka i boczkiem oraz frytki a także surówkę wiosenną w sosie winegret oraz sałatkę australijską z dodatkiem kurczaka
KOLACJA II
Gulasz po węgiersku lub bogracz lub bigos z pieczywem
KOLACJA III
Barszczyk czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Jako dodatkowe opcje proponujemy:
Pieczonego prosiaka lub dzika, indyka lub gęsi nadziewane, dziczyznę w różnej postaci oraz stół szwedzki z wyrobami ze świniobicia: kaszankami, pasztetami, wędzonymi szynkami itp. |
|